10.12.2012 6142

Okulumuzun yapımına işadamı Süleyman Uyar tarafından 1989 yılında başlanmıştır.

Süleyman Uyar   10 Şubat 1953 tarihinde Yozgat Akdağmadeni doğumludur. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul'da tamamlamış erken yaşta iş hayatına atılmıştır. Evli ve 2 çocuk babası olan Süleyman Uyar yakalandığı amansız hastalık yüzünden genç yaşta 19 Ocak 1991 tarihinde vefat etmiştir. Okul vasiyeti üzerine kardeşi  Sedat UYAR tarafından tamamlanmıştır.

Okulumuz 1991-1992 eğitim-öğretim yılında eğitime açılmıştır. İnşaat halinde teslim alınan okulumuz hızla hem eğitim hem de inşaat donanım çalışmaları yapılmış olup; 01 Ekim 1991 tarihinde tamamı ile hizmete geçmiştir.

Hayırsever vatandaşlarımızdan Sayın Sedat UYAR rahmetli ağabeyinin anısını yaşatmak için okulumuz adına Altıyüzmilyon Türk lirası bağışta bulunmuş, okula demirbaş, araç ve gereç yardımında bulunmuştur.

Okulumuzun resmi açılışı 20 Şubat 1992 tarihinde Başbakanımız Süleyman DEMİREL tarafından yapılmıştır.

Okulumuzda 2 anasınıfı olmak üzere toplam 24 derslik mevcuttur. Okulumuzun konferans salonu, spor salonu, kütüphanesi bulunmaktadır. Okulumuzda  iki  yönetici  35 öğretmen görev yapmaktadır. Okulun öğrenci mevcudu 651'dir ve normal öğretim yapılmaktadır.